04 mei 2012

Werkloze 50-plussers ook niet geschikt als vrijwilliger?

50+? Natuurlijk is er nog werk voor je!
"Als je maar goed je best blijft doen, dan is er vast ook nog wel een plaats voor jou op de arbeidsmarkt." Ik laat haar maar praten, ik geloof daar niet (meer) in.

Ik ben inmiddels in de fase dat ik alleen nog maar sollicitatiebrieven schrijf om aan mijn sollicitatieplicht van het UWV te voldoen. De brieven zijn allemaal wel serieus geschreven, daarover moet geen misverstand bestaan. Maar ik ga er eigenlijk al bij voorbaat vanuit dat ik toch wel wordt afgewezen. En meestal heb ik gelijk. Opgepast: laat de geleerden onder ons alsjeblieft niet gaan kwebbelen over 'selffulfilling prophesies'. Ik weet echt wel wat dat betekent. En zo werkt het in dit geval dus niet!|

politici en werkgevers over 50-plussers

Ik ben gewoon te oud, men heeft liever jonge mensen. Althans de werkgevers. De politiek en de vertegenwoordigers van de werkgevers zitten maar te zeuren over een 'versnelde invoering van de verhoging van de AOW-leeftijd'. Ja lekker! 

...en  maar wijzen en gebaren...
Die politici en die werkgeversvertegenwoordigers weten niet wat het is om 50+ en werkloos te zijn. Als het moment zich voordoet dan kiezen zij er zelf voor om van baan te verwisselen. Zij kunnen stoppen - de volgende dag worden ze voor een nieuwe betrekking gevraagd. 

Gevraagd! Niet oneindig veel sollicitatiebrieven schrijven. Nee, zij worden gevraagd. En weet u, eigenlijk hadden ze ook niet anders verwacht. Ze praten over ons, maar ze weten helemaal niks van ons!

Vrijwilligerswerk dan?
Daar zit je dan met je goede bedoelingen thuis achter de geraniums. Dat hoeft niet, want  er is genoeg nuttig vrijwilligerswerk te doen. Zegt men, en dat zal ook wel zo zijn.
Maar al die keren dat ik - ook weer heel serieus- heb gereageerd , kreeg ik doodleuk te horen dat die functie al lang niet meer bestaat. "Stond die nog bij de vrijwilligersvacatures? Dat had niet gemoeten. Sorry."

Deze week heb ik weer mijn belangstelling kenbaar gemaakt voor een bepaald soort vrijwilligerswerk. Tot op heden, het is al vier dagen geleden, nog niks gehoord.

Je zult maar 50+ en werkloos zijn.

Graag doorsturen naar die immer glimlachende minister Kamp, VNO-NCW-Wientjes en premier Rutte.

3 opmerkingen:

  1. ja ja, altijd maar vrijwillegerswerk? zijn altijd van die janlul baantjes,niks verdienen, of "werkerervaring opdoen, daarna vaste baan, en altijd dat gezwets,blaadjes vegen voor een uitkering,
    werklozenz zijn net Wehkamp artikelen....Ik ken ook een slogan, Je bent oud en je wilt wat..!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen