25 maart 2012

Terugkeer van oude cracks

Het Nieuwste Schavot
Op zaterdag staat achterop het sportkatern van de Volkskrant een pagina van Het Nieuwste Schavot (HNS) Het is een club waarvan iedereen lid kan worden en heeft een heuse directie die bestaat uit de redacteuren Paul Onkenhout, John Schoorl en Bert Wagendorp. Het behandelt met een knipoog en satire de 'serieuze zaken' van de sport.

Senioren terug in nationale hockeyselectie
Zo werd in de aflevering van 24 maart het nieuws besproken dat Taeke Taekema en Teun de Nooijer door hockeybondscoach Paul van Ass opnieuw zijn uitgenodigd om deel uit te maken van de nationale selectie. "Nou en?", zul u misschien zeggen. Beide spelers zijn grote namen in de hockeysport. Maar aan het begin van het jaar werden ze door diezelfde bondscoach uit de selectie gezet: ze waren te oud en hadden geen positieve invloed op de teamprestaties. Van Ass was blijkbaar de enige die er zo over dacht, want er stak een storm van protest op. Taekema en De Nooijer zijn respectievelijk 32 en 36 jaar. Nu is Van Ass dus op zijn besluit teruggekomen.

In Het Nieuwe Schavot werd vervolgens met satire geschreven over de terugkeer van oudgedienden in diverse sporten, met als uitschieters het heroptreden van Betty Stöve (66) en Tom Okker (68) op het tennisveld.

Senioren terug in zaken
Het onderwerp werd daarna verlegd naar de terugkeer van vergeten coryfeeën uit het zakelijke en maatschappelijke leven. Ik ondervind aan den lijve dat met het toenemen van de leeftijd de scherpte en de snelheid in sportprestaties afneemt. Maar ik kan niet inzien waarom de genoemde Jan Timmer en Ruud Lubbers de genoemde taken niet op zich zouden kunnen nemen. Gesteld dat ze het zelf nog zouden willen en door hun omgeving nog worden gepruimd. Ik zie wel iets in Van Agt als nieuwe minister-president!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten